Când se reîntorc în activitate angajații de la CEO care se află în șomaj tehnic

0
246

Aproape 9.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) care se află în șomaj tehnic vor reveni în activitate de săptămâna viitoare.

„Începând cu data de 11 mai se reia activitatea pe schemă redusă de persona la Exploatarea Minieră de Carieră Jilț, reprezentând exploatarea Jilț Sud și Jil Nord, și, de asemenea,  Exploatarea Minieră de Carieră Roșia – Rovinari, cu carierele Tismana, Pinoasa, Roșia și Peșteana. Suntem în activitate pe schemă redusă la termocentralele Turceni, Rovinari și SE Craiova II. Până acum, 8.900 de angajați al CEO au fost afectați de șomajul tehnic și sunt afectați în continuare“, a precizat Ion Rușeț, consilier al managerului CEO.

De asemenea, tot de pe data de 11 mai vor intra în șomaj tehnic aproximativ 4000 de salariați care nu au fost afectați până acum de această măsură. „Începând de pe 11 mai, colegii de la SE Ișalnița intră în șomaj tehnic și din aceeași dată intră în șomaj tehnic restul personalului care nu a efectuat șomajul tehnic în perioada 13 aprilie-11 mai“, a mai precizat Ion Rușeț.

Șomajul tehnic va continua la CEO până în data de 5 iunie.

Câte grupuri energetice funcționează la CEO

În prezent, CEO funcționează doar cu câte un singur grup la termocentralele Rovinari, Turceni și Craiova II. „Și la termocentrale, efectivul de lucrători este, în acest moment și va rămâne în continuare, sub 50 la sută. Începând cu 11 mai sperăm ca cererea de energie de pe piață să crească“, a adăugat Ion Rușeț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here