Acasa / Economic / Când va fi inaugurat noul depozitul de cărbune de la CEO

Când va fi inaugurat noul depozitul de cărbune de la CEO

Depozitul de cărbune de la Cariera Roşia va fi inaugurat vineri, 6 septembrie. Acesta a fost mutat de lângă oraşul Rovinari, din cauză că polua locuinţele aflate în apropiere.

Investiţia a fost realizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), iar noul depozit dispune de toate dotările necesare pentru ca popularea să fie cât mai redusă.

„Dorindu-se eliminarea inconvenientelor create de funcţionarea vechiului depozit de cărbune Roşia, amplasat în zona limitrofă a oraşului Rovinari şi a localităţilor Fărcăşeşti şi Roşia de Jiu, care genera disconfort populaţiei din zonă în perioadele cu condiţii atmosferice nefavorabile, Complexul Energetic Oltenia a depus eforturi semnificative pentru mutarea depozitului pe un alt amplasament.

Pentru îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi a condiţiilor de viaţă ale comunităţii, investiția a inclus măsuri specifice de reţinere a dispersiei poluanţilor la sursă, relevante fiind instalaţia de pulverizare fină sub presiune a apei, montată pe conturul depozitului, precum şi panourile fonoabsorbante montate dinspre orașul Rovinari și comuna Fărcășești“, se arată într-un comunicat de presă al CEO.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*