Cărbune scos dintr-o carieră închisă în urmă cu 17 ani

0
291

Complexul Energetic Oltenia studiază posibilitatea să recupereze cărbunele rămas în cariera Urdari, care s-a închis în urmă cu 17 ani. Aici mai există o cantitate de cărbune care ar putea să fie exploatată.

„În 2002 a intrat în conservare perimetrul de la Urdari. Există un proiect CEO de a se scoate acel cărbune chiar în acest an cu autor. Cel puțin cărbunele care a fost lăsat descopertat la data la care s-a intrat în conservare. S-a tot luat. Nu se mai știe exact cantitatea. Știu că se vorbea de 150.000-200.000 de tone de cărbune. Cariera Urdari făcea parte și mai face parte din Exploatarea Minieră de Carieră Peșteana. Trebuie analizată situația și din punctul meu de vedere“,  a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Cărbunele ar putea să fie vândut

Cărbunele de la Urdari ar putea să fie vândut populației sau salariaților ori ar putea să fie livrat termocentralelor: „Avem o nișă de piață din care putem să câștigăm niște bani serioși din vânzarea cărbunelui către populație. Au fost probleme foarte mari chiar cu cărbunele livrat salariaților“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here