Acasa / Economic / Cariera Roșia poate să funcționeze și fără autorizația de mediu. Cum este posibil

Cariera Roșia poate să funcționeze și fără autorizația de mediu. Cum este posibil

Cariera Roșia, cea mai mare din cadrul Complexului Energetic Oltenia, poate să funcționeze cu toate că a rămas fără autorizație de mediu.

Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din cadrul CEO, a spus la o emisiune de la Gorj Tv că exploatarea minieră poate să funcționeze printr-o hotărâre de guvern, invocându-se siguranța energetică a țării „Singura soluție pe care o vedem este invocarea siguranței naționale și să funcționeze, indiferent dacă are sau nu autorizație de mediu, pentru că iarna bate ușă, iar termocentrala Rovinari fără cariera Roșia nu poate să funcționeze la capacitate. Pe lângă acest lucru mai adăugăm faptul că exploatările Pinoasa și Tismana nu vor avea o producție bună de cărbune pentru că sunt în urmă cu descoperta. Problemele sunt foarte grave și în bazinul Rovinari“.

„Ne-am apărat foarte slab“

O organizație de mediu a acționat în judecată Complexul și a reușit la Curtea de Apel București să obțină anularea autorizației care fusese emisă în anul 2016, deși până atunci pierduse toate procesele.

Liderul de sindicat de la Jilț susține că o mare responsabilitate o au juriștii care au acționat: „Trebuie să vedem cine a reprezentat Complexul Energetic Oltenia. Era un proces vital pentru Complex, mai ales la criza de cărbune care este și faptul că ne-am apărat foarte slab a permis acestui ONG să întoarcă o hotărâre pe care în prima instanță o câștigasem“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*