spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicCarierele miniere din Gorj, verificate de Ministerul Economiei

    Carierele miniere din Gorj, verificate de Ministerul Economiei

    Aflat în vizită la trei din carierele Diviziei Miniere, secretarul de stat pe energie, Rodin Traicu, a rămas impresionat de perspectivele şi rezervele de exploatare existente în Bazinul Olteniei. Acesta a declarat la finalul vizitei că se lucrează din greu în cariere şi nu a găsit nimic care să-i displacă.

    Ziua de ieri a fost una grea pentru conducerea Diviziei Miniere în condiţiile în care la primele ore ale dimineţii noua structură a fost prezentată într-o şedinţă secretarului de stat pe energie-Rodin Traicu. După vizita făcută în urmă cu câteva săptămâni unde a făcut o inspecţie prin termocentralele din cadrul CE Oltenia, ieri a fost rândul carierelor din Bazinul Minier să fie luate la pas de reprezentantul Ministerului Economiei. Până la proba contrarie prima impresie a fost una bună iar secretarul de stat a fost plăcut impresionat, cu atât mai mult cu cât rezervele de cărbune ajung pentru următorii 35 de ani, „Sunt foarte multe rezerve în Bazinul Minier al Olteniei, aflat acum în componenţa CE Oltenia. La multe exploatări sunt rezerve exploatabile pentru 35 de ani. Parametrii tehnico-economici se încadrează în cerinţele de piaţă. Trebuie să vedem cum putem reduce preţul de cost al MW-ului”, a declarat, în primă instanţă, secretarul de stat. Şi totuşi, în faţa reprezentanţilor mass-media Traicu nu a dorit să lase impresia că ar fi existat în cariere ceva care să-i fi displăcut. „Am impresii bune, chiar mi-a plăcut. Peste tot se lucrează din greu. La Roşiuţa se lucrează suplimentar pentru că unul din abataje este în subteran”, a mai completat secretarul de stat.

    Traicu: Exploatările de subteran consumă mai mult decât produc

    Minele de subteran se află şi ele în atenţia lui Traicu, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici nu sunt unii foarte buni. „În urma analizelor tehnico-economice rezultă că exploatările de subteran consumă mai mult decât produc. Mina Tehomir este profitabilă pentru că nu face lucrări de investiţii, merg pe exploatare până la închidere”, a precizat secretarul de stat. În urma discuţiilor purtate ieri cu reprezentanţii CE Oltenia şi ai Diviziei Miniere, secretarul de stat a dat asigurări că nu vor exista probleme sociale. După vizita efectuată la carierele Roşia, Roşiuţa şi Jilţ, secretarul de stat pe energie s-a oprit la Sucursala Energetică Rovinari, acolo unde a participat la o întâlnire cu directorul general Laurenţiu Ciurel, tema discuţiei fiind noul grup energetic de 500 MW.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: