Acasa / Economic / “CE Oltenia deține stocurile necesare trecerii vârfului de iarnă”

“CE Oltenia deține stocurile necesare trecerii vârfului de iarnă”

CEO pregătită să facă față perioadei următoare. Printr-un comunicat de presă conducerea gigantului energetic demontează zvonurile conform cărora compania nu ar respeta dispozițiile Dispecerului Energetic Național.

“CE Oltenia a avut și are în funcțiune grupurile energetice necesare asigurării cantității de energie contractate pe piața OPCOM, pentru participarea la Piața Zilei Următoare, pentru autofurnizare, precum și pentru porniri la dispozițiile Dispecerului Energetic Național – DEN. Începând de la 1 decembrie 2018 până în prezent, CE Oltenia a produs o cantitate de energie electrică de peste 1,5 TWh, atingând cote de piață de până la cca 30% din Sistemul Electroenergetic Național – SEN. Pe parcursul anului 2018 au fost realizate programele de investiții și reparații planificate, astfel că, pentru perioada de iarnă, toate grupurile energetice ale CE Oltenia se află la dispoziția DEN. De asemenea, CE Oltenia deține stocurile necesare trecerii vârfului de iarnă, conform prevederilor HG nr.773/2018 privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a SEN. În această perioadă de iarnă precizăm că la CE Oltenia nu au avut loc opriri de grupuri energetice pentru reparații planificate, ci doar unele opriri accidentale, la care s-a intervenit în mod operativ, grupurile respective fiind trecute în rezervă în cel mai scurt timp posibil.

Pentru depășirea eventualelor problemele ce ar putea să apară în mod inerent, în special în condițiile temperaturilor scăzute de iarnă, conducerea CE Oltenia participă săptămânal la ședintele Comandamentului energetic național, precum și la cele două Comandamente zilnice ce se desfășoară la nivelul companiei”, se arată în comunicatul emis de companie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*