Acasa / Economic / CE Oltenia dorește valorificarea activelor și vinde hoteluri, cantine, terenuri și apartamente

CE Oltenia dorește valorificarea activelor și vinde hoteluri, cantine, terenuri și apartamente

CE Oltenia convoacă adunarea generală extraordinară pentru data de 12 august, urmând ca în cadrul acesteia să decidă și asupra altor valorificări de active, care nu fac parte din activitatea de bază companiei și acțiuni în instanță asupra debitorilor, se arată într-un convocator.

Compania motivează vânzarea prin necesitatea obținerii unor fluxuri de numerar, însă și ca să scape de cheltuielile de întreținere și cu amortizarea, în valoare de milioane de lei. În fapt, CE Oltenia a fost somată de anumite primării în urma lipsei investițiilor pentru întreținerea anumitor imobile.

Printre activele disponibilizabile identificate în cadrul S. C.E.O. S.A. se află Hostel Maiami din Tg-Jiu, cămine de nefamiliști, cantine și apartamente în Turceni și Rovinari dar și Cantina Restaurant și Baza de Tratament din Săcelu. De asemenea societatea are de gând să înstrăineze și 37% din Hotel Mina din stațiunea Rânca. O parte din imobile constituie garanție la credite sau se află în litigii și vor fi propuse spre vânzare la momentul la care acestea nu vor mai fi grevate de sarcini.

În cadrul convocatorului se prevede re-mandatarea consorțiului format în 2013 de Swiss Capital și BRD pentru intermedierea privatizării prin ofertă publică de majorare de capital social pentru ”12% din capitalul social, la care se adaugă acțiuni nou-emise reprezentând până la 3,29% din capitalul social, nesubscrise de acționarii privați existenți”.

Acționarii au cerut prezentarea factorilor de blocaj în calea privatizării, proces lansat, de altfel, în 2013 și întrerupt între timp.

În același timp, managementul va prezenta situația la zi privind stadiul achiziționării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră CO2 (de tip EUA), ”informare solicitată de acționarul majoritar”, adică de guvern prin ministerul Economiei. În prezent capitalul social este de doar 280 milioane euro. Acționarii sunt statul român, reprezentat prin ministerul Economiei (77,15%), Fondul Proprietatea (21,56%), ELCEN – Electrocentrale Grup (0.84%) și compania de Închidere și Conservare Mine (0.44%).

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*