Acasa / Economic / CE Oltenia reia ideea privatizării prin listarea a circa 15% din acțiuni

CE Oltenia reia ideea privatizării prin listarea a circa 15% din acțiuni

Complexul Energetic Rovinari

CE Oltenia reia ideea privatizării prin listarea a aproape 15% din acțiuni la Bursa de Valori, conform unui document consultat de energynomics.ro.

Astfel, conform sursei citate, CE Oltenia convoacă adunarea generală extraordinară pentru data de 12 august, urmând ca în cadrul acesteia să decidă și asupra altor valorificări de active sau acțiuni în instanță asupra debitorilor.

În cadrul convocatorului se prevede re-mandatarea consorțiului format în 2013 de Swiss Capital și BRD pentru intermedierea privatizării prin ofertă publică de majorare de capital social pentru ”12% din capitalul social, la care se adaugă acțiuni nou-emise reprezentând până la 3,29% din capitalul social, nesubscrise de acționarii privați existenți”.

Acționarii au cerut prezentarea factorilor de blocaj în calea privatizării, proces lansat, de altfel, în 2013 și întrerupt între timp.

În același timp, managementul va prezenta situația la zi privind stadiul achiziționării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră CO2 (de tip EUA), ”informare solicitată de acționarul majoritar”, adică de guvern prin ministerul Economiei. În prezent capitalul social este de doar 280 milioane euro. Acționarii sunt statul român, reprezentat prin ministerul Economiei (77,15%), Fondul Proprietatea (21,56%), ELCEN – Electrocentrale Grup (0.84%) și compania de Închidere și Conservare Mine (0.44%).

Un comentariu

  1. Ar fi pentru prima oara in lume, cand o societate cu pierderi este listata la bursa.Este adevarat si faptul ca la asa economie de piata asa bursa.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*