11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEconomicCe s-a stabilit în urma discuțiilor dintre sindicaliștii din CEO și conducerea...

Ce s-a stabilit în urma discuțiilor dintre sindicaliștii din CEO și conducerea Ministerului Energiei

Ministerul Energiei a emis un comunicat de presă în urma întâlnirii cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Directoratul companiei. Ministrul Virgil Popescu le-a spus celor prezenți că sprijină aprobarea Planului de restructurare de către Comisia Europeană.

„Astăzi, 17.02.2021, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul Virgil – Daniel Popescu, reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia și o delegație formată din reprezentanții organizațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Cu această ocazie, ministrul energiei, domnul Virgil – Daniel Popescu, a reiterat sprijinul ministerului pentru programul de restructurare al companiei CEO, aprobat de Guvernul României și transmis spre avizare Comisiei Europene.

De asemenea, domnul ministru a menționat faptul că în această perioadă reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experți din ministerul energiei pregătesc răspunsurile scrise la lista întrebărilor clarificatoare care sunt cuprinse în procedura intitulată „Investigație”, în termenele prevăzute“, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Compensații celor care părăsesc compania

O altă temă discutată s-a referit la acordarea de compensații salariaților care pleacă din cadrul companiei: „De asemenea, în cursul acestei întâlniri de lucru au fost luate în discuție, la propunerea liderilor de sindicat, și posibile măsuri de sprijin financiar, cât și alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidența programului de restructurare.

S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească comunicările între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia și reprezentații sindicali, pentru eliminarea oricăror informații false ce pot afecta un program de restructurare și modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2“, se mai arată în comunicatul de presă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -