Ce spune conducerea CEO cu privire la externalizarea CET Craiova 2

0
116

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a făcut o serie precizări în legătură cu externalizarea CET Craiova 2: „Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor.

Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova“, se arată într-un comunicat al CEO.

„Singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice“

De asemenea, reprezentanții CEO susțin că se discută despre externalizare de aproximativ opt ani: „Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an.

Integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021“, se mai arată în comunicatul CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here