Cea mai importantă carieră din cadrul CEO își va relua activitatea

0
430

Cariera minieră Roșia, cea mai importantă din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), își va relua activitatea, după ce luni de zile a existat un blocaj ca urmare a anulării acordului de mediu de către instanța de judecată.

Reprezentanții companiei au reluat procedurile și a fost obținut un nou aviz, astfel că activitatea carierei Roșia urmează să fie deblocată.  „Urmează să se deblocheze Cariera Roșia care a fost blocată după ce a fost anulat acordul de mediu ca urmare a unei acțiuni a acelor organizații Bankwatch, cu care avem foarte multe litigii, fie pe scoateri, fie pe exproprieri. Se va debloca“, a declarat Burlan, președintele Directoratului CEO, la emisiunea „Față în față“ de la Impact TV.

Nouă procese cu organizațiile de mediu

Potrivit lui Daniel Burlan, CEO are nouă procese cu organizația de mediu Bankwatch prin care se încearcă anularea de acorduri de mediu sau hotărâri de guvern care permit extinderea carierelor de cărbune.

„Aveam nouă procese la un moment dat. Contestă acorduri de mediu, hotărâri de exproprieri pe utilitate publică, de scoatere din domeniul silvic. Pentru Roșia, a însemnat stoparea avansului carierei, ni s-a permis să funcționăm doar la limita perimetrului existent la momentul când s-a anulat acordul de mediu. Am funcționat cu utilajele doar la vatra carierei. A dus la blocarea activității, la restrângerea treptelor și punea în pericol siguranța utilajelor, stabilitatea fronturilor de lucru. Am reluat procedura, am luat acordul de mediu pentru Cariera Roșia și am dus documentație pentru scoaterea din domeniul silvic”, a precizat Burlan.

Exproprieri pentru mai multe cariere

Conducerea CEO dă asigurări că activitatea se va relua și în alte cariere unde există dificultăți în privința exproprierilor: „Avem documentațiile depuse pentru Tismana I și II, pentru utilitate publică Pinoasa, se va depune și pentru Lupoaia. Intrăm ușor în normalitate. Va trece o perioadă între șase luni și un an ca să ajungem la o funcționare normală a carierelor”, a adăugat Daniel Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here