CEO a început să achiziționeze certificate de carbon

0
214

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a început să achiziționeze certificate de carbon pentru producția de energie electrică aferentă acestui an. Certificatele trebuie achiziționate până la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor și reprezintă o piatră de moară pentru CEO, deoarece prețul acestora a crescut foarte mult în ultima perioadă.

„Prețul unui certificat de Dioxid de Carbon este în prezent de 52 de euro, dar au fost perioade în care a ajuns la 58 de euro. Am început să achiziționăm certificate din surse proprii, pentru că suma care este prevăzută în Planul de Restructurare pentru anul 2022 acoperă parțial costurile cu certificatele de carbon“, a precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan.

Preț mare de vânzare a energiei electrice

Prețul de vânzare al energiei electrice a crescut mult în ultima perioadă.

CEO a reușit să vândă, în urmă cu doar câteva zile, pe piața de contracte bilaterale de energie electrică în bandă cu livrare în acest an la prețul de 482 de lei/MWh.

„Am funcționat cu șase grupuri energetice. CEO are cel mai mare preț pe piață la OPCOM. Am încercat să ne maximizăm veniturile și să diminuăm pierderile provenite din certificatul de carbon“, a adăugat Daniel Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here