CEO a vândut energie la cel mai mare preț de pe piața contractelor bilaterale

0
1204

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a reușit să încheie, ieri, un contract de vânzare de energie electrică la un preț foarte mare, de 1.100 lei / MWh, cu livrare în primul trimestru din 2022, pe piața de contracte bilaterale. CEO a solicitat 1.000 de lei, dar prețul a urcat ulterior la cel mai mare nivel de pe piața contractelor bilaterale.

CEO, cel mai mare producător de energie electrică pe cărbune, a scos la vânzare, pe platforma de contracte bilaterale licitație extinsă șase pachete de energie electrică de tip bandă, de câte 5 MW fiecare, cu livrare în primul trimestru al anului 2022, 1 ianuarie-31 martie. Patru pachete au fost cumpărate de Electrificare CFR, compania care asigură energia de tracțiune pentru locomotivele electrice care circulă pe rețeaua feroviară din România, și două de Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor pentru populație din România.

„Prețurile la care s-au perfectat tranzacțiile au fost cuprinse între 1.058 și 1.116 lei/MWh, prețuri enorme pentru platformele de tranzacționare cu livrare în viitor, prețuri care s-au văzut preponderent în piața spot, în ultimele săptămâni“, se arată pe site-ul de specialitate e-energia.ro

Venituri importante pentru CEO

În această perioadă, CEO înregistrează venituri importante ca urmare a prețurilor mari de pe piața de vânzare a energiei electrice. Directorul general al companiei, Daniel Burlan, spunea că, dacă se ia în calcul și costul certificatului, 60 de euro, costul total de producție al companiei este de 510 lei/MWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here