spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO a vândut o cantitate importantă de energie electrică pentru anul 2021

    CEO a vândut o cantitate importantă de energie electrică pentru anul 2021

    Complexul Energetic Oltenia (CEO) traversează o perioadă propice.  Compania  a reușit să vândă luni, 13 iulie, aproape jumătate de TWh de energie electrică cu livrare în anul 2021. Au fost încheiate nouă contracte de vânzare de energie electrică, cu livrare în tot anul 2021, pe platforma de contracte bilaterale PCCB-Flex a pieței OPCOM. Energia electrică a fost cumpărată de societatea Alro Slatina, cel mai mare consumator din România, și de către mai mulți furnizori: E.On, MET și Electrica.

    Două dintre contracte au fost încheiate cu pentru livrări de energie electrică în vârful de consum de zi. Compania a vândut câte 20,88 GWh de energie electrică către E.On Energie România și către MET, doi dintre furnizorii mari. Prețul la care s-a perfectat vânzarea fost de 305 lei/MWh.

    CEO a mai încheiat șapte contracte de vânzare a energiei electrice bandă, dintre care trei au fost încheiate cu Alro Slatina, pentru câte 87,6 GWh fiecare la prețul de 253-254 lei/MWh. Celelalte patru au fost încheiate cu Electrica, la un preț asemănător.

    În total, CEO a reușit doar astăzi să vândă 479,7 GWh de energie electrică cu livrare anul viitor. Și la sfârșitul săptămânii trecute, CEO a încheiat șapte contracte de livrare de energie bandă, toate către Electrica, care totalizează 438 GWh energie electrică, cu livrare în anul 2021.

    Termocentralele au produs peste 1.000 MW

    Livrările de energie electrică ale Complexului Oltenia s-au îmbunătățit în ultima peiroadă. Astăzi, termocentralele produceau circa 1.100 MW, asta în condițiile în energia produsă de eoliene se afla pe,primul loc.

    Complexul Energetic Oltenia va livra energie electrică pentru consumul populației reglementate în cantitate de 1,39 TWh, mai mult decât se estimase inițial.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: