29.8 C
Târgu Jiu
duminică, august 9, 2020
Acasă Economic CEO a vândut o cantitate importantă de energie electrică pentru anul 2021

CEO a vândut o cantitate importantă de energie electrică pentru anul 2021

- Advertisement -

Complexul Energetic Oltenia (CEO) traversează o perioadă propice.  Compania  a reușit să vândă luni, 13 iulie, aproape jumătate de TWh de energie electrică cu livrare în anul 2021. Au fost încheiate nouă contracte de vânzare de energie electrică, cu livrare în tot anul 2021, pe platforma de contracte bilaterale PCCB-Flex a pieței OPCOM. Energia electrică a fost cumpărată de societatea Alro Slatina, cel mai mare consumator din România, și de către mai mulți furnizori: E.On, MET și Electrica.

Două dintre contracte au fost încheiate cu pentru livrări de energie electrică în vârful de consum de zi. Compania a vândut câte 20,88 GWh de energie electrică către E.On Energie România și către MET, doi dintre furnizorii mari. Prețul la care s-a perfectat vânzarea fost de 305 lei/MWh.

CEO a mai încheiat șapte contracte de vânzare a energiei electrice bandă, dintre care trei au fost încheiate cu Alro Slatina, pentru câte 87,6 GWh fiecare la prețul de 253-254 lei/MWh. Celelalte patru au fost încheiate cu Electrica, la un preț asemănător.

În total, CEO a reușit doar astăzi să vândă 479,7 GWh de energie electrică cu livrare anul viitor. Și la sfârșitul săptămânii trecute, CEO a încheiat șapte contracte de livrare de energie bandă, toate către Electrica, care totalizează 438 GWh energie electrică, cu livrare în anul 2021.

Termocentralele au produs peste 1.000 MW

Livrările de energie electrică ale Complexului Oltenia s-au îmbunătățit în ultima peiroadă. Astăzi, termocentralele produceau circa 1.100 MW, asta în condițiile în energia produsă de eoliene se afla pe,primul loc.

Complexul Energetic Oltenia va livra energie electrică pentru consumul populației reglementate în cantitate de 1,39 TWh, mai mult decât se estimase inițial.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

Eduard Lădaru : Lista de consilieri a PNL pentru Primăria Târgu Jiu: “Tot felul de pistolari și interlopi”

Lista de consilieri a primarului Marcel Romanescu, criticată de contracandidați. Eduard Lădaru susține că actualul primar și-a început vizitele în oraș, în rândul cetățenilor,...

O nouă conducere la Rotary Târgu Jiu

Clubul Rotary Târgu Jiu are un nou Comitet Executiv. Președintele în exercițiu, Costel Mitruț, administrator al unei cunoscute firme din Târgu Jiu, a preluat...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini