2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăEconomicCEO accesează fonduri din PNNR pentru modernizarea Termocentralei Craiova 2

CEO accesează fonduri din PNNR pentru modernizarea Termocentralei Craiova 2

Complexul Energetic Oltenia SA a finalizat, în data de 23.09.2022, încărcarea în platforma PNRR a proiectului: „CPH 295MW pentru S Electrocentrale Craiova SA” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă din cadrul PNRR.

Obiectivul general al proiectului propus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR îl reprezintă realizarea unei capacități noi de producere energie electrică și termică pe gaze naturale în cogenerare de înaltă eficiență, de 295 MW, pentru Electrocentrala Craiova. Proiectul are în vedere obiective economice (reducerea semnificativă a consumului specific de combustibili, reducerea cheltuielilor de operare, reducerea costurilor specifice de producție pentru energia utilă), obiective sociale (creșterea accesibilității la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică – SACET și sporirea confortului termic) si obiective de mediu (emisiile poluante în atmosferă sunt nesemnificative, nu cauzează niciun prejudiciu semnificativ obiectivelor de mediu). Operarea centralei se va face cu conformarea la cerințele BAT privind emisiile de NOx, CO, pentru instalațiile de ardere tip ciclu combinat gaze-abur. Valoarea rezultată a costurilor eligibile necesare pentru implementarea investiției este de 1.26 miliarde lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, respectiv 378 milioane lei, va fi acoperită prin contribuția proprie a viitoarei societăți Electrocentrale Craiova SA, care va prelua proiectul depus in PNRR.

Proiectul are o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor Planului National Integrat în domeniul Energiei si Schimbărilor Climatice (PNIESC) 2021-2030 privind energia și clima, prin crearea de noi capacități de producție a energiei electrice cu emisii reduse de carbon, răspunzând obiectivului climatic al Uniunii Europene pentru 2030 și a obiectivului privind neutralitatea climatică până în 2050, prin reducerea semnificativă a emisiilor de GES, conform unui comunicat al CEO.

Ce planuri are CEO cu SE Chișcani

0
Complexul Energetic Oltenia mizează, în continuare, pe Sucursala Electrocentrale de la Chișcani. Deocamdată, au fost...

Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune la CEO

0
Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune către salariații Complexului Energetic Oltenia. Ultima...

CEO a redus producția la numai patru grupuri energetice

0
Complexul Energetic Oltenia a redus producția de energie electrică la numai 4 grupuri energetice. În...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!