15.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEconomicCEO alocă anul acesta 810 milioane de lei pentru investiții

CEO alocă anul acesta 810 milioane de lei pentru investiții

Complexul Energetic Oltenia bagă anul acesta 810 milioane de lei în lucrări de reparații. Conducerea unității susține că este vorba despre un buget record care nu se va regăsi doar pe hârtie. Cea mai mare sumă îi revine reabilitării Grupului 5 de la Termocentrala Rovinari.

Conducerea Complexului dă asigurări că banii pentru investiții nu provin din profitul înregistrat anul trecut. Boza recunoaște totuși că dacă 2017 nu ar fi fost un an profitabil pentru companie sumele repartizate în acest an pentru reparații și mentenanță ar fi fost mult mai mici. „În 2018 ne-am propus numai pentru investiții suma de 810 milioane. Este un lucru important să ai profit ca să atingi o asemenea sumă .Vom aloca anul acesta în jur de 250 milioane lei pentru grupul 5 din Rovinari și vom merge către partea de minerit cu aproape 200 milioane de lei. Ne vom focaliza și pentru celălalte entități de producerea a energiei și avem aici în plan Terocentrala Turceni unde, Grupul 3 este aprobat în hotărârea de Supraveghere din decembrie pentru a intra în plan de restructurare și modernizare. Vor fi alocați 610 milioane lei pentru partea de energie și 200 milioane lei spre minerit”, a declarat managerul Sorinel Boza.

Modernizări în mai multe cariere

O parte din lucrările ce vor fi finalizate anul acesta au fost demarate în 2017. „Spre deosebire de 2016, în 2017 toate cheltuielile și toate realizările aferente menținerii utilajelor în funcțiune s-au făcut, nu numai pe hârtie ci și în realitate. Avem în programul de investiții-2017 continuarea lucrărilor la depozitul de cărbune de la Roșia cu un termen de finalizare preconizat la sfârsitul lui 2018. De asemenea, o investișie importată este modernizarea excavatorului 04 de la Lupoaia și a circuitului acestuia. Preconizăm că lucrările vor fi finalizate în trimestru III -2018 pentru uilaj și în trimetru I -2019 pentru circuit. Sunt prevăzute modernizarea a încă două excavatoare la Roșia și la Tismana”, a declarat Bălăescu Ovidiu, membru în Directoratul CEO.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -