CEO are contracte încheiate de 800 milioane de euro pentru vânzarea de energie electrică

0
201

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a încheiat contracte de furnizare a energiei electrice în valoare de 800 de milioane de euro. Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a precizat că va continua încheierea de noi contracte, pentru a demonstra Uniunii Europene că există resurse în vederea asigurării contribuției pentru investițiile propuse: „Dacă la momentul depunerii Planului de Restructurare aveam contracte de 200 de milioane de euro și Comisia se întreba cum vă asigurați un miliard și jumătate sub formă de contribuție proprie, pe data de 8 martie când am făcut o altă discuție cu reprezentanții Comisiei Europene avem contracte de 400 milioane de euro, iar la aceasta avem contracte de 800 milioane de euro și în continuare încheiem contracte prin care să demonstrăm că suntem pregătiși să contribuim cu această sumă. Aceste contracte sunt doar pe contracte bilaterale și mai vin și alte venituri din servicii de sistem, din PZU și așa mai departe, care să ne asigure diferența“, a precizat Daniel Burlan la o emisiune de la Gorj Tv.

„Am început să implementăm Planul de Restructurare“

Daniela Burlan a adăugat că CEO este pregătit să implementeze Planul de Restructurare: „Suntem într-un dialog permanent cu Comisia Europeană și suma această de 241 de milioane de euro sigur a avut un acord al Comisiei Europene. La ultima discuție care a avut loc a fost un feed-back pozitiv, că suntem pe drumul cel bun privind Planul de Restructurare. Săptămânal dăm update-uri la Planul de Restructurare. Noi am început să implementăm Planul de Restructurare, să demonstrăm Comisiei Europene că suntem pregătiți să implementăm acel Plan“.

CEO are și alte contracte pregătite

De asemenea, președintele Directoratului CEO a mai declarat că sunt pregătite și alte contracte care vor intra în vigoare din momentul aprobării Planului de Restructurare: „Avem memorandumuri de înțelegere cu anumiți parteneri, care în momentul aprobării Planului de restructurare și a demarării investițiilor noi vor să încheie contracte tip DPA cu Complexul Energetic Oltenia pe cinci ani. Sunt nume importante, axei furnizori de energie din Europa“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here