CEO cu conturile blocate în urma unei acțiuni a Asociației Sinistraților de la Seciurile

0
221

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a avut conturile blocate ca urmare a unei acțiuni a Asociației Sinistraților din Seciurile.

„Ni se pusese executare pe conturi, dar din fericire a fost termen și a fost anulată acea executare. Pe lângă faptul că le-am refăcut casele, suntem obligați să le plătim și despăgubiri. Avem probleme de genul că le-am refăcut casa, dar refuză să o preia. Invocă tot felul de motive ca să nu preia casele, pentru că instanța de judecată a stabilit sume pentru fiecare zi de întârziere. Interesul lor este să întârzie preluarea locuințelor“, a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la Impact Tv.

Penalități de 800.000 de euro

În urmă cu aproximativ patru ani, Asociația Sinistraților a reușit să câștige penalități de întârziere de 800.000 de euro.

Este vorba de un proces pe care Asociația l-a avut cu CEO.  În anul 2013, CEO a fost obligat să le refacă locuinţele pe alte amplasamente. Cum nu a respectat hotărârea, Asociaţia Sinistraţilor din satul Seciurile a dat în judecată CEO, solicitând plata de penalităţi de întârziere şi a câştigat procesul.

În urmă cu zece ani, satul Seciurile a fost înghiţit de pământ. Peste 100 de case au fost distruse, iar oamenii au rămas sub cerul liber. Alte zeci de locuinţe au fost afectate. Toţi au bănuit că responsabilitatea alunecării de teren aparţine carierei miniere din apropiere.

Sentința inițială prevede penalități pentru CEO până în momentul în care le va preda locuințele celor care au avut de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here