9.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăEconomicCEO cumpără certificate de Dioxid de Carbon la prețuri record

CEO cumpără certificate de Dioxid de Carbon la prețuri record

Prețul certificatelor de CO2 a crescut foarte mult în ultima perioadă. Complexul Energetic Oltenia a fost nevoită să cumpere certificate de emisii pentru a se conforma obligațiilor până la finalul acestei luni cula prețul de 47 de euro. Achizițiile au fost făcute de pe platforma Bursei Române de Mărfuri (BRM). Conform publicației e-nergia.ro, CEO a cumpărat, cel mai recent, 150.000 de certificate de CO2 în 26 aprilie, la prețul de 47,6 euro.

Compania a cumpărat, în total, de pe această platformă, aproape 5,5 milioane de certificate, plătind între 43,6 euro și 47,6 euro pe bucată, media fiind de 45,06 euro.

CEO trebuie să cumpere 7,3 milioane de certificate

Potrivit ANRE, CE Oltenia a produs anul trecut o cantitate de energie electrică de doar 7,3 TWh, cu mult față de producția preconizată. Scăderea s-a datorat situației generate de pandemia de COVID-19, pentru că multe unități economice s-au închis, iar consumul s-a redus cu mult. În total, compania ar trebui să cumpere circa 7,3 milioane de certificate până la finalul acestei luni. CEO are o capacitate instalată de 3.570 MW și o producție estimată. în anul 2021, de 10 TWh.

La începutul acestei luni, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a acordat un grant CEO în valoare de peste 240 milioane de euro, pentru plata certificatelor de emisii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -