Acasa / Economic / CEO cumpără gaz de la unul dintre băieții deștepți din energie, după o tranzacție dubioasă
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

CEO cumpără gaz de la unul dintre băieții deștepți din energie, după o tranzacție dubioasă

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a încheiat o tranzacție cu o firmă care a făcut parte din grupul „băieților deștepți“ din energia. Mai mult decât atât, tranzacția este dubioasă, pentru că inițial, după cum susțin sindicaliștii de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), contractul s-a încheiat pe o sumă mult mai mică, după care a fost reziliat și încheiat cu o sumă cu patru milioane de euro mai mare decât cea stabilită la început.

„Cum se poate rezilia un contract, când firma cvu care l-ai încheiat nu putea să-l rezilieze în totalitate după care să cumperi de la aceeași firmă cu 40% mai mult. I-am adresat domnului manager al Complexului Energetic Oltenia întrebări despre acest contract, dar nu am primit un răspuns. Ne interesează ceea ce se întâmplă cu această companie, pentru că este a noastră și a românilor“, a spus Gabriel Căldărușe, liderul SMEO.

CEO cumpără gaze de la Tinmar

Societatea de la care Complexul Energetic Oltenia va achiziționa gaze pentru a activitățile de exploatare în cadrul termocentralelor este Tinmar, firmă care era abonată în trecut la contractele cu Hidroelectrica. Societatea făcea parte din grupul denumit de presă ca cel al „băieților deștepți“ din energie. Aceste firme au acumulat în perioada respectivă profituri uriașe, pentru că luau energia la un preț mic și o vindeau la un preț mare. Cifra de afaceri a companiei era de peste 30 milioane de lei în anuo 2016. În prezent, Tinmar este considerat drept cel mai important furnizor privat de energie din România.

Certificate verzi cumpărate de la firme cu sediul în căsuța poștală

O altă tranzacție care naște multe semmne de întrebare la care liderul SMEO așteaptă răspunsuri din partea conducerii CEO este cea cu privire la achiziționarea de certificate verzi. „Cum e posibil ca o companie a statului român să cumpere certificatele verzi aproape numai de la societăți care au sediul social prin căsuțe poștale. E vorba de mai multe societăți care au sediul la aceeași adresă, în aceeași căsuță poștală“, a mai precizat Căldărușe.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*