spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO a început să încheie contracte de vânzare de energie pentru anul...

    CEO a început să încheie contracte de vânzare de energie pentru anul 2019

    Complexul Energetic Oltenia (CEO) vinde cea mai mare parte din energia produsă în baza unor contracte bilaterale încheiate cu diferiți parteneri. Sorinel Boza, managerul CEO, a precizat că au început să se încheie contracte pentru anul 2019.

    „Am încercat să schimbăm modul de organizare, să mergem pe contracte bilaterale, și nu PZU (Piața Zilei Următoare). Anul acesta, Complexul Energetic Oltenia are 75 % din energie vândută pe contracte bilaterale. Sistemul de a merge pe contracte bilaterale ne ajută să avem o viziune și o anumită stabilitate. Deja, am început să încheiem contracte pe anul 2018. Contractele bilaterale sunt încheiate la un preț mediu de 205 – 210 lei. Prețul acesta ne acoperă cheltuielile și ne lasă și un profit foarte mic“.

    Investiții de peste 170 milioane de euro

    CEO are un buget de investiții pentru acest an de peste 170 milioane de euro. Cele mai importante lucrări se derulează la termocentralele Rovinari, Turceni și exploatările miniere.

    „Retehnologizarea grupului energetic 5 de la termocentrala Rovinari care trebuie finalizată în anul 2020. Retehnologizarea grupului energetic de la Termocentrala Turceni, care trebuie să se încheie în anul 2022. De asemenea, în acest an vor avea loc investiții de 250 milioane de lei în carierele miniere. Avem o creștere de 18% a bugetului de investiții pe acest an. Investim 810 milioane de lei RON din surse proprii“, a mai precizat Sorinel Boza.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: