CEO înregistrează cea mai scăzută cantitate de energie produsă de la înființare

0
349

Situația Complexului Enrgetic Oltenia este una dintre cele mai dificile, de la înființare și până acum. Compania producătoare de energie pe bază de cărbune are prognozat pentru acest an doar 8,5TW/h, în condițiile în care au fost ani în care a produs și 15 TW. Învitat la emisiunea Gorjul la Raport, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a  declarat că fără intervenția statului, compania nu ar avea nici-o șansă de supraviețuire, nici în prezent, nici în următorii ani.

”Anul 2020 se va termina foarte prost. Din prezentarea făcută se vorbește despre 8,5 TW. Am observat  și acolo rezerve, iar eu mă gândesc că va fi pe undeva pe la 8 TW. Făcând un calcul la prețul la energie, cae există la ora actuală, eu ced că 70% din ceea ce înseamnă veniturile complexului se duc în fondurile de salarii. De asta spun că fără ajutorul care a fost și cel prognozat să vină în perioada următoare CEO nu poate supraviețui”, a declarat Căldărușe la Radio Impat.

70% din venituri se duc în salarii

Situația este cu atât mai grea cu cât cea mai mare parte a banilor se duc spre fondul de salarii. La un calcul relativ simplu, Căldărușe susține că aproape 70% din veniturile Complexului Energetic Oltenia se duc spre Fondul de salarii.

”Haideți să facem un calcul…opt milioane de MW. Să punem prețul la opt milioane de MW, undeva la 200 de lei (costul unui  MW-n.r.), dar au fost perioade în care prețul a fost și mai mic. 200 de lei ce înseamnă, un miliard șase sute?! Însemnaă trei sute și ceva de milioane de euro. Peste 200 (de milioane de euro) sunt cheltuielile pe fondul de salarii, dar dacă mai punem și cheltuielile cu munca vie, vedem că mare parte din acești bani se duc aici. 2/3 putem spune. Suntem într-o situație extraordinar de dificilă și este o situație creată de-a lungul anilor”, a declarat Gabriel Căldărușe, presedintele SMEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here