Acasa / Economic / CEO își află soarta în toamnă

CEO își află soarta în toamnă

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber susține că în luna septembrie se va afla soluția privind acordarea unui sprijin Complexului Energetic Oltenia în vederea achiziționării certificatelor de CO2 pentru energia produsă pe 2019. Politicianul este convins că în urma analizei serioase făcute, gigantul energetic va scăpa de o grijă.

„Există două scenarii, două direcție pe care să merge, s-a găsit formula, s-a fundamentat necesitatea acordării unei scheme de sprijin de către instituții abilitate care au competența să emită asemenea fundamentări. A fost o comisie făcută din reprezentanți ai Transelectrica, OPCOM, Consiliului Concurenței  instituții care au date clare. Concluzia este că nu poate să funcționeze SEN în condiții normale fără sprijin din partea Complexului Energetic Oltenia, energie pe bază de cărbune și atunci cu toată această fundamentare se va merge în CSAT după care pe notificarea Comisie Europene sau direct în Parlamentul European. În cursul luni septembrie vom avea și soluția finală”, a declarat președintele PSD Gorj Mihai Weber.

2 comentarii

  1. Dsr pe npi,prostii tarii, ne mai salveaza cineva?

  2. In functia pe care o aveti sunteti obligat sa fiti optimist. Adevaratul sprijin era daca acum ar fi fost inceputa investitia pentru grupul nou la Rovinari. Acest sprijin (care de fapt este ajutor ) sa nu fie identic cu cel dat pentru CEH si finalul il cunoasteti. V-ati intrebat de ce CEO nu a avut niciodata fonduri sa finanteze regenerabile si Termoelectrica(scuze Electrocentrale Grup-pasarea Phoenix a producerii de energie) a avut? Problema principala este sa nu diminuati profitul pe hartie si veniturile membrilor CS , ca veti avea probleme cu unul din actionari.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*