10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăEconomicCEO nu a transferat nici acum către CET Govora proprietatea asupra UMC...

CEO nu a transferat nici acum către CET Govora proprietatea asupra UMC Berbești

Complexul Energetic Oltenia nu a reușit nici acum să scape de Cariera Minieră Berbești din Vâlcea. Potrivit documentelor companiei, transferul de proprietate nu a fost realizat nici până în momentul de față. Este interesant cine achită impozitele locale, dacă toate terenurile unității miniere sunt în momentul de față în proprietatea Complexului Energetic Oltenia. De precizat că UMC Berbești, din județul Vâlcea, a fost transferată acum 7 ani de la Complexul Enegetic Oltenia la CET Govora. Este vorba de unitatea care produce energie electrică și termică.

În anul 2014, a fost luată decizia de a externaliza cariera minieră din județul vecin. Compania a scăpat de 1.200 de salariați și de cele trei cariere miniere care intrau în componența Unității Miniere de Cariere Berbești. Cele trei cariere erau: Berbești, Panga și Olteț. Inclusiv bunurile mobile și imobile au ajuns la CET Govora.

Cu toate acestea, în aproape 7 ani nu s-a mai reușit transferul efectiv de proprietate, respectiv în acte. Abia recent au fost aprobate fonduri pentru întocmirea documentațiilor cadastrale și intabulare pentru terenurile ce au aparținut fostei U.M.C. Berbești (actual CET Govora) în vederea realizării transferului de proprietate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -