CEO nu are cărbune să onoreze cererea de energie

0
415

Cerere record de energie pe bază de cărbune la nivelul Sistemului Energetic Național. Dispeceratul Energetic Național a solicitat toate capacitățile pe cărbune disponibile la nivelul țării și la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Producția de energie electrică pe bază de cărbune a trecut de 1.600 de MWh și se îndrepta către 1.700 MWh. Termocentralele pe cărbune au urcat pe locul al doilea în clasamentul Transelectrica, în spatele hidrocentralele, dar înaintea energiei pe gaze naturale.

Cel puțin în privința Complexului Energetic Oltenia nu se poate însă funcționa cu mai mult de 6 – 7 blocuri energetice. După cum a precizat și Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, nu se poate funcționa cu mai multe blocuri energetice, din cauză că trebuie menținut un echilibru în ceea ce privește stocurile de cărbune din depozitele de la termocentrale și de la carierele miniere.

Este cunoscut faptul că la nivelul Complexului Energetic Oltenia au fost probleme mari în ultimii ani cu asigurarea unui flux normal al programului de exproprieri. Prin urmare, în majoritatea carierelor miniere sunt întârzieri legat de asigurarea fronturilor de lucru și implicit a cantităților de cărbune necesare grupurilor energetice. Chiar dacă ar pune mai multe blocuri energetice în funcțiune, nu ar exista suficient de mult cărbune pentru a asigura o continuitate în același ritm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here