Acasa / Economic / CEO, în pericol să rămână fără cărbune pentru termocentrale. „Este obligatoriu să facem ceva“
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

CEO, în pericol să rămână fără cărbune pentru termocentrale. „Este obligatoriu să facem ceva“

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este în pericol să rămână fără cărbune suficient pentru funcționarea termocentralelor. Activitatea extractivă în două dintre carierele Complexului se va bloca peste puțin timp din cauză că nu va mai exista front de lucru. În momentul de față, legea blochează scoaterea pădurii din fondul forestier, pentru a exploatarea zăcămintelor.

„Într-o lună – două este obligatoriu să facem ceva pentru că în curând o să rămânem fără cărbune în două din carierele noastre. Așteptăm această modificare legislativă. Dacă vrem să ne atingem obiectivul de producție de 22, 5 milioane tone de cărbune, e nevoia ca până la 15 aprilie coridorul Roșia să fie aprobat, iar până 1 mai trebuie rezolvată problema fondului forestier. În caz contrar, ne va fi foarte greu“, a spus Sorinel Boza, managerul CEO.

Exproprieri pentru Roșia și Jilț Sud

CEO a refăcut dosarul de expropriere pentru mai multe cariere, care urmează să fie depuse în vedere aprobării. „În privința exproprierilor, lucrurile stau bine. Anul trecut au fost în linie dreaptă spre aprobare și a venit o cerință de la Ministerul Justiției și am făcut o reevaluare. Am finalizat dosarul și într-o lu ă de zile va fi depus. Avem documentația pregătită pentru zona Roșia și Jilț Sud și deja pregătim documentația pentru Peșteana, Pinoasa și Roșiuța pentru anul care vine“, a mai precizat Sorinel Boza.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*