CEO, puternic afectat de pandemia de COVID-19

0
384

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este puternic afectat de pandemia de COVID-19. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a spus la emisiunea „Față în față“ de la Impact Tv, că veniturile companiei au scăzut cu două treimi: „Această problemă a dus la o scădere a consumului, coroborat cu un import destul de masiv în lunile respective, Complexul Energetic Oltenia a avut un recul de cel puțin o treime din producția de energie. Tot ce s-a pierdut prin reducerea consumului și importuri s-au răsfrânt asupra acestei companii. Această chestiune a dus și la rectificarea bugetului companiei, care a avut loc acum două-trei săptămâni. Au scăzut veniturile al două treimi față de bugetul inițial“.

Sumele pierdute ar putea fi recuperate

Dumitru Pârvulescu speră ca bugetul să fie refăcut în anul 2021 la nivelul celui din acest an, astfel încât salariații să nu fie afectați: „Fondul de salarii s-a diminuat prin perioadele de șomaj tehnic în care s-au aflat angajații companiei. Directoratul ne-a transmis că această diminuare nu influențează achitarea drepturilor salariale din ultimele luni. În Hotărârea de Guvern există un articol prin care ne dă posibilitatea reîntregirii sumelor anul viitor, pentru că e foarte important ca anul 2021 să ne găsească cu bugetul reintegrat, astfel încât să ajungem la situația bugetului pe acest an“.

Ajutorul de stat nu va mai putea fi folosit la plata salariilor

În acest an, o parte din ajutorul de stat a fost folosit pentru achitarea unor drepturi salariale, dar anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil: „Anul viitor, ajutorul acordat de stat va fi direcționat doar către achiziționarea certificatelor de carbon pentru energia produsă în anul 2020. Suntem obligați ca până în luna aprilie 2021 să cumpărăm certificatele de carbon“, a mai precizat liderul de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here