Acasa / Economic / CEO, scutit de plata certificatelor verzi. Cheltuielile se vor reduce cu aproximativ 20 milioane de lei

CEO, scutit de plata certificatelor verzi. Cheltuielile se vor reduce cu aproximativ 20 milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia va fi scutit de la plata certificatelor verzi. Deputatul Mihai Weber a anunțat pe pagina sa de Facebook că propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților: „Miercuri, 28 noiembrie, a fost votată în Camera Deputaților propunerea legislativă prin care C.E. Oltenia va fi exceptat de la plata certificatelor pentru consumul de energie electrică utilizat la extracția, prepararea și manipularea cărbunelui.

Noile reglementări, al căror inițiator sunt alături de colegii mei parlamentari de Gorj, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, vor ajuta considerabil producătorul de energie pe bază de cărbune și vor aduce economii importante. De modificările Legii 220/2018 vor mai beneficia – pe lângă Complexul Energetic Oltenia – Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora, cele trei mari companii care își desfășoară activitatea în cinci județe ale țării având în total peste 20.000 de salariați“.

Cheltuielile vor fi reduse cu 19 milioane de lei

Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, a precizat: „Așteptămm promulgarea legii de către președintele Klauss Iohannis. Practic, vor fi reduse cheltuielile cu energia consumată pe partera minieră cu aproximativ 19 milioane de lei. Noi beneficiam, pe vechea lege, de o scutire pentru energia consumată pentru producerea energiei electrice, dar nu și pe activitatea minieră. Noi îi plăteam și pe concurenții noștri din sectorul energiei eoliene, fotovoltaice sau hidro, care beneficiază de aceste certificate verzi. Ne dorim să nu existe astfel de stimulente pentru orice producător de energie“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*