3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomicCEO solicită aviz de mediu pentru parcul fotovoltaic de la Pinoasa

CEO solicită aviz de mediu pentru parcul fotovoltaic de la Pinoasa

Complexul Energetic Oltenia a solicitat oficial emiterea unui aviz de mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic la Cariera minieră Pinoasa. Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul care vizează construirea unui parc fotovoltaic de 60 MW pe halda de la Pinoasa.

CEO face pași și pentru concretizarea investițiilor alături de OMW Petrom și Tinmar. Societățile pe acțiuni rezultate din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

CE Oltenia va construi, în parteneriat cu OMV Petrom, patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de 450 MW. Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro, iar prin punerea în funcțiune a celor patru parcuri, puterea instalată de energie solară a României crește cu 30%. Conform estimărilor curente, parcurile vor furniza energie electrică sistemului energetic național începând cu 2024.

Demersuri și pentru grupul pe gaze

În această perioadă, Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru construirea celui mai mare grup pe gaze naturale din Planul de restructurare, dar și a celorlalte investiții. Se are în vedere constituirea unei societăți cu capital mixt/SPV pentru construcția unei centrale cu ciclu combinat pe gaz natural de 850 MW la Ișalnița. Aceasta va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 315 MW pe lignit. Din asociere va face parte compania ALRO. Cota CE Oltenia deținută din capitalul social, de 59,9% din viitoarea societate mixtă, reprezintă o contribuție de 65 de milioane de euro. Investitorul selectat, ALRO SA, va participa cu o cotă deținută din capitalul social de 40,1%, reprezentând o contribuție de peste 43,5 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro. Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița este anul 2026.

Carieră minieră din CEO, amendată de ITM cu 18.000 de lei

0
O carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia a fost amendată de către inspectorii de muncă....

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

De unde vin banii pentru Planul de investiții al CEO

0
Banii pentru realizarea Planului de investiții al Complexului Energetic Oltenia în carierele miniere vor proveni...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!