CEO stă, iar importurile de energie au crescut exploziv

1
437

Complexul Energetic Oltenia produce prea puțin în raport cu necesarul de pe piața de energie. Importurile au atins din nou cote record de peste 2.000 de MW, în condițiile în care energia pe bază de cărbune asigură abia 20% din total. Consumul a trecut de 8000 de MW, iar producția națională de curent electric abia trece de 6000 de MW. Diferența este asigurată din importuri, în condițiile în care la Complexul Energetic Oltenia ar exista posibilitatea de a se produce mai multă energie electrică.

Din păcate, nu este posibil acest lucru pentru că unitatea se confruntă cu o lipsă a cărbunelui în special în depozitele carierelor miniere. Acest lucru este recunoscut chiar de către șefii companiei care pun lipsa pe seama cererii crescute de energie pe bază de cărbune din ultimele săptămâni, dar admit și faptul că s-a făcut prea puțin pentru deschiderea de noi fronturi de lucru la nivelul principalelor subunități miniere.

O altă problemă majoră, care face ca societatea să nu producă la adevăratul potențial, este lipsa personalului în puncte importante din producție și în special în zona extractivă. S-au pensionat mii de angajați în ultimii ani, iar alții au plecat prin concedieri colective.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here