Acasa / Economic / CEO trebuie să asigure 40 milioane de lei pentru creșterile salariale

CEO trebuie să asigure 40 milioane de lei pentru creșterile salariale

Suma totală pe care Complexul Energetic Oltenia (CEO) trebuie să o achite în acest an pentru asigurarea creșterilor salariale promise în urma grevei minerilor se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei. Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru creșterea salariilor din cadrul CEO va fi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă până la sfârșitul acestei luni, se menționează într-o „minută“ încheiată după prima ședință a Comisiei de negociere, care a avut loc luni, 21 ianuarie.

„Comisia analizează situația de personal a maxim trei zile și va face propuneri pentru fiecare categorie de salariați care urmează să beneficieze de sporul de producție prin activitățile aferente, conformitate cu comunicatul societății din 17 ianuarie 2019. (…) Părțile de comun acord stabilesc ca limita de semnare a actului adițional la CCM limită data de 28 ianuarie, actul adițional urmând să producă efecte cu 1 martie 2019 cu privire la acordarea sporului de producție și alte facilități“, se arată în procesul verbal. Sorin Olaru, directorul de resurse umane din cadrul CEO, a precizat că discuțiile care se vor purta în perioada următoare vor viza și alte categorii de angajați: „Se va discuta în întâlnirile viitoare și despre alte categorii care nu apar în comunicat, iar până luni o să avem actul adițional finalizat“.

Zilele nelucrate vor fi recuperate

În procesul verbal se mai menționează că zilele în care angajații carierelor nu au lucrat vor fi recuperate: „Conducerea executivă și sindicatele de la nivelul fiecărei cariere și Exploatarea de Căi Ferate Uzinale vor prezenta în cel mai scurt timp o propunere privind modalitatea de recuperare a timpului de lucru și a producției aferente perioadei de întrerupere a activității“.

Reprezentanții conducerii CEO se vor întâlni cu liderii de sindicat în luna martie pentru a discuta despre condițiile de muncă. „În ceea ce privește condițiile de muncă vom mai avea o întâlnire în luna martie“, a spus Ion Rușeț, consilier al managerului CEO.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*