CEO trebuie să găsească 1 milion de tone de cărbune până la 1 noiembrie

0
485

Peste un milion de tone de cărbune trebuie să fie disponibile la nivelul Complexului Energetic Oltenia înainte de debutul sezonului rece. Este cantitatea de combustibil stabilită prin hotărâre de guvern. Toate companiile energetice de stat sunt obligate să constituie stocuri pentru perioada de iarnă. Acest lucru este necesar pentru a pune în siguranță Sistemul Energetic Național.

Sunt obligate să aibe stocuri de gaze, cărbune, apă principalele companii producătoare de energie electrică, precum și companiile care produc energie termică. Trebuie să existe certitudinea că populația va avea la dispoziție agentul termic necesar pentru a trece cu bine peste perioada de iarnă.

Este de precizat că, deși se află într-un proces amplu de restructurare, Complexul Energetic Oltenia trebuie să aibă în depozite mai mult cărbune decât iarna trecută, când s-a vorbit de o cantitate de 700.000 de tone de lignit. În același timp, este în derulare programul de închidere a nu mai puțin de 10 perimetre miniere și 5 cariere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here