CEO va avea un Buget de Venituri și Cheltuieli tot cu pierderi

0
245

Complexul Energetic Oltenia va avea de luna viitoare un Buget de Venituri și Cheltuieli. Acționarii Complexului Energetic Oltenia se vor reuni în cadrul unei ședințe ordinare pentru a aproba Bugetul de Venituri și Cheltuieli propus de către Directorat. Ședința AGA va avea loc pe 20 iunie. Potrivit reprezentanților companiei și în 2021 sunt prognozate pierderi majore la compania energetică.

Producția de energie electrică va fi însă mai mare decât cea de anul trecut. Este adevărat că 2020 a fost afectat de pandemia de coronavirus. Și în aceste condiții compania a avut de achitat pese 8 milioane de certificate de CO2. Suma plătită în 2020 pe taxa de poluare a fost de peste 300 de milioane de euro.

Anul trecut pierderile au depășit un miliard de lei. Și anul acesta vor fi pierderi însemnate și tot mai multe certificate de CO2 de achitat. Se speră la încă un ajutor de restructurare din partea statului. În ultimii doi ani colosul energetic a primit 500 de milioane de euro de la stat pentru plata taxei de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here