CEO va începe din acest an modernizarea bazei de la Săcelu

1
8

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va începe din acest an să investească în modernizarea a bazei de tratament și al unei unități de cazare a turiștilor din stațiunea Săcelu. Angajații complexului sau turiștii vor putea să beneficieze abia de anul viitor de noile condiții de la Săcelu.

„De anul viitor o să încercăm să oferim și cazare la Săcelu pentru un sejur de 7-8 zile în primul rând pentru salariații noștri. În prezent, aceștia beneficiază de acces gratuit la bazinele cu apă. De asemenea, trebuie să asigurăm și prezența unui salvamar. Condițiile de autorizare se înăspresc și trebuie să le îndeplinim. Vom avea în acest an aceleași condiții, dar pentru anul viitor ne dorim să îmbunătățim condițiile de la Săcelu“, a spus Sorin Olaru, directorul de resurse umane de la CEO.

Apa își schimbă culoarea în funcție de anotimp

Complexul balnear deținut de CEO la Săcelu este compus din: baza interioară de tratament; bazine în aer liber; plaja cu 100 de șezlonguri, dușuri, grupuri sanitare, punct de prim ajutor.

În stațiunea Săcelu pot fi tratate: afecțiuni ale aparatului locomotor; afecțiuni neurologice periferice; afecțiuni ale sistemului nervos central; afecțiuni ale aparatului respirator; afecțiuni ORL; afecțiuni digestive, hepato-biliare și renale.

Un fenomen interesant pe care îl prezintă apa celor patru bazine de la Săcelu este culoarea diferită pe care o capătă în funcție de anotimp. Studii de specialitate efectuate în cadrul Institutului de Inframicrobiologie București, începând cu anul 1979, au evidențiat faptul ca microorganismele din aceste bazine și dinamica lor pe parcursul anului sunt principalele cauze care duc la colorarea diferită a apei. Dintre acestea, bacteriile sulfuroase și fotosintetizante colorate de obicei in rosu si verde determină nuanță predominanta a apei. Culoarea verde-deschisă sau verde-alburiu, din bazinul 3, este pusă pe seama proceselor de oxidare pe care le suferă apa de foraj ce pătrunde în bazin. Apa din bazinul patru poate suferi variații bruște ale culorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here