spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO va mai putea funcționa doar până în 2020

    CEO va mai putea funcționa doar până în 2020

    termo-rovinariComplexul Energetic Oltenia (CEO) este obligat ca până în anul 2020 să reducă nivelul oxizilor de azot pe care-i emană în atmosferă. În caz contrar, termocentralele nu vor mai putea funcționa. „Este în Planul Național de Tranziție partea de denoxare, adică reducerea emisiilor de oxizi de azot. Prin Planul Național de Tranziție, comisia europeană a fost de acord și a aprobat o derogare pentru Rovinari, la blocurile 3 și 4, Turceni, blocurile 5 și 6, pentru a atinge limitele în 2020. (…). Dacă nu se va respecta acest nivel al reducerii nivelului oxizilor de azot până în 2020, nu se va mai putea emite autorizație de mediu”, a spus Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj.

    Tehnologia este costisitoare

    Tehnologia care poate reduce emisia de oxizi de azot este foarte costisitoare, dar CEO este nevoit s-o implementeze: „S-au făcut măsuri primare care au redus din 500 la 400, dar trebuie să ajungem undeva la 200 mg. Această reducere se poate realiza prin măsuri secundare, prin injecție cu uree. Trebuie să își realizeze tehnologia, cu toate că este foarte costisitoare”, a mai precizat Nicolae Giorgi.

    Emisii la fel ca termocentralele din Germania

    Nicolae Giorgi a precizat că nivelul emisiilor termocentralelor din Gorj este la fel ca al celor din Germania: „Am fost în Germania într-un schimb de experiență și am constatat același tip de carieră de suprafață ca și în județul Gorj și aceleași tipuri de termoncentrale. Pot să vă spun că, la ora actuală, nivelul de emisii de la termocentralele Rovinari și Turceni este la fel ca cele din Germania în ceea ce privește valorile care sunt monitorizate: dioxidul de sulf, oxizii de azot și pulberile. Valorile care se înregistrează pe aparatura din camera de comandă din Germania sunt aceleași ca și în România. S-au făcut investiții enorme în reducerea poluării”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: