30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomicCEO vă rămâne vara aceasta fără o sucursală

CEO vă rămâne vara aceasta fără o sucursală

Nu mai este cale de întoarcere. Complexul Energetic Oltenia va rămâne în scurt timp fără o sucursală electrocentrale. Este vorba de Sucursala Electrocentrale Craiova II, din județul Dolj. Aceasta este deservită de două grupuri energetice.

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aviza, în câteva zile, toate documentațiile cu privire la externalizarea termocentralei din județul vecin. Aceasta este folosită pentru producerea de energie electrică, dar și de agent termic pentru populația și agenții economici din municipiul Craiova. În ședința din data de 4 iulie, acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba actul constitutiv al noii firme care va prelua patrimoniul Termocentralei Craiova 2, aprobat prin proiectul de divizare. În urma finalizării procesului de divizare, noua firmă se va numi Societatea Electrocentrale Craiova și nu va mai avea vreo legătură cu Societatea Complexul Energetic Oltenia. Mai mult, acționarii vor aviza inclusiv radierea Sucursalei Craiova II și modificarea actului constitutiv al Complexului Energetic Oltenia. Acesta va rămâne cu numai trei sucursale: Rovinari, Turceni și Chișcani.

Potrivit Planului de restructurare și decarbonizare al Complexului Energetic Oltenia, externalizarea S.E. Craiova II către autoritățile locale ar contribui semnificativ la asigurarea continuității alimentării adecvate a consumatorilor din municipiu și către societatea Ford SA – CEO ia în considerare aplicarea unei astfel de măsuri și dorește demararea acțiunilor necesare împreună cu Consiliul Local și Primăria Craiova pentru identificarea celei mai bune opțiuni. Pentru ca entitatea divizată să poate funcționa în condiții normale, CEO ar urma să asigure, la data divizării, capitalul circulant necesar pentru operațiunile noii entități. Ulterior divizării, S.E. Craiova II ar putea fi integrată prin crearea unei noi societăți cu acționari actuali ai CEO și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Pensionat, dar nu poate pleca din CEO, că n-a predat … lanterna

1
Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a primit decizia de pensionare, dar nu se poate...

CEO închiriază utilaje fără procedură concurențială

0
Complexul Energetic Oltenia închiriază zeci de utilaje cu deservent prin negociere, fără procedură concurențială. În...

CEO, locul II pe țară la producția de energie

0
Complexul Energetic Oltenia a ajuns, în aceste zile, să producă un sfert din producția de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!