CEO vinde energie la prețuri record

0
581

Complexul Energetic Oltenia (CEO) traversează o perioadă extrem de favorabilă în care reușește să vândă energie electrică la prețuri record, astfel că unitatea reușește să acopere și o parte importantă a prețului certificatului de Dioxid de Carbon. CEO a reușit să vândă, în urmă cu doar câteva zile, pe piața de contracte bilaterale de energie electrică în bandă cu livrare în acest an la prețul de 482 de lei/MWh.

CEO a testat piața și a scos la vânzare trei pachete de energie, de câte 1 MW putere orară, și unul de 2 MW, toate cu livrare bandă, în perioada 1 august-31 decembrie 2021. Compania a solicitat un preț de pornire de 480 de lei/MWh, cel mai mare de până acum pe piața de contracte bilaterale. Primele două pachete de câte 1 MW (câte 3.673 MWh) au fost adjudecate de o companie din București, Ori Exp SRL, cu 481, respectiv 482 de lei/MWh. Celelalte două pachete, unul de 1 MW și celălalt de 2 MW (3.673, respectiv 7.346 MWh) au fost cumpărate de Enel, la 480 de lei/MWh.

Prețul energiei electrice, în creștere

De la începutul acestui an, prețul energiei electrice crește încontinuu, ca urmare a creșterii prețului certificatului de carbon, dar și a faptul că România este nevoită să importe energie electrică deoarece capacitățile interne nu fac față consumului

Din acest motiv, se așteaptă ca factura la energie electrică să crească, pentru noile contracte care vor fi încheiate pe piața liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here