CEO vrea să scape de activele nerentabile din domeniul turismului și social

0
166

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va vinde prin licitație unitățile turistice pe care le deține în mai multe zone din județul Gorj: Baza de tratament Săcelu, Hostelul „Miami“ din Târgu Jiu și un hotel aflat în orașul Turceni.

Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a spus la Impact Tv că există un interes din partea unor firme pentru a cumpăra aceste active: „Există solicitări pentru activele Complexului Energetic Oltenia, cum ar fi Hostelul «Miami». Avem o solicitare pentru preluarea cantinei de la Turceni, unde mai avem un hotel și blocuri de nefamiliști. Există un interes pentru aceste active.

Sunt societăți comerciale care s-au arătat interesate. Ca să le valorificăm, va fi organizată o licitație. Se va face o evaluare a acestor active, după care vor fi scoase la licitație.  Anul viitor vor avea loc licitațiile“.

CEO are în proprietate biserici, școli și cartiere

CEO mai deține școli, biserici și chiar cartiere, care nu pot fi predate comunității fără o modificare legislativă.

„Există foarte multe grupuri sociale care ne produc costuri și pe care dorim să le predăm comunităților chiar cu titlu gratuit. În primul rând nu ne-am mai încărca noi cu costuri, iar Unitățile Administrativ-Teritoriale pot să dea o altă destinație acelor spații.

Pentru acest lucru am cerut o modificare legislativă a Legii 137, care să ne permită acest lucru, care să redefinească activele cu caracter social, pentru că acestea pot fi predate comunităților. Noi mai avem tot felul de amenajamente: străzi, canalizări, poduri, școli, biserici, care sunt în patrimoniul societății și nu sunt predate celor care trebuie să le gestioneze și celor care le administrează, din cauză că nu sunt încadrate ca active cu caracter social. Ministerul Economiei.

Avem solicitări de la Primăria Târgu Jiu pentru predarea unor amplasamente stradale, pentru a putea face investiții. Nu poate să facă o canalizare în zonele respective, deoarece este proprietatea Complexului. Avem o astfel de zonă la Drăgoieni. La Motru este o situația asemănătoare. Există o obligația de a reface o canalizare în sarcina Complexului Energetic Oltenia, dar această stradă are doi proprietari: UAT Motru și CEO. Noi nu putem face modernizare fără UAT. Avem solicitări de la Mitropolia Olteniei, pentru a prelua o serie de biserici, cea de la Motru, Cornești. Pentru astfel situații  am cerut modificarea Legii 137. Sper să se rezolve în acest an, deoarece în Planul de restructurare contăm și pe aceste aspecte“, a mai declarat Daniel Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here