7.9 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăEconomicCer demisia conducerii FNME!

Cer demisia conducerii FNME!

Liderii de sindicat de la carierele Miniere Tismana 1 şi Tismana 2, Gabriel Bălăceanu şi Gabriel Căldăruşe, au cerut ieri-seară, în direct, în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, demisia întregului Birou Executiv al FNME. Nemulţumirile acestora pleacă de la faptul că în munca sindicală din teritoriu se confruntă cu probleme de credibilitate şi seriozitate în relaţia cu salariaţii. Cei doi lideri de sindicat propun organizarea de noi alegeri.

Invitaţi la „Punctul pe I”, cei doi lideri de sindicat de la Cariera Tismana 1 şi Tismana 2, Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu au prezentat nemulţumirile avute faţă de actuala conducere a FNME, mai exact faţă de preşedintele Marin Condescu. Problemele de imagine, lipsa de credibilitate şi seriozitate în relaţia cu angajaţii, dar şi faptul că anumite drepturi din primul pachet de performanţă nu se pierdeau dacă negocierile erau abordate sub alt aspect. „Poate se reuşea altceva dacă era o altă abordare şi cu privire la cota de cărbune”, a spus Gabriel Bălăceanu. Nici colegul său Gabriel Căldăruşe nu este mulţumit de tensiunea existentă în sânul sindicatelor. „Avem probleme de credibilitate, de seriozitate în faţa oamenilor şi se urmăresc anumite interese. Sunt probleme de imagine iar instituţiile statului să-şi facă treaba. Aceste probleme ne afectează în relaţia cu oamenii. Unii au ajuns să facă averi peste noapte”, a declarat la rândul său Căldăruşe.

Nu-i mai vor şefi

Revoltaţi de situaţia în care a ajuns Federaţia Naţională Mine Energie, cei doi sindicalişti au cerut în direct, demisia întregului Birou Executiv al FNME şi organizarea de noi alegeri în care oamenii, respectiv delegaţii să-şi aleagă singuri lideri. „Cer demisia întregului Birou Executiv al FNME”, a declarat hotărât liderul Gabriel Căldăruşe. O opinie asemănătoare a fost împărtăşită şi de către Gabriel Bălăceanu, acesta spunând că „susţin demisia întregului Birou Executiv al FNME şi alegerea de noi membrii. Dacă este să-mi reproşez ceva este faptul că nu am avut curajul să fac mai înainte acest lucru”. Chiar şi declaraţia dată de Marin Condescu prin care acesta spunea că demisionează daca gestul său ar duce la remedierea situaţiei critice din CE Oltenia nu a fost credibilă pentru cei doi sindicalişti. Bălăceanu spune ca pentru un asemenea gest este nevoie însă de onoare. Întrebaţi de un telespectator dacă l-ar susţine la şefia FNME pe Ion Ruşeţ, cei doi sindicalişti au înclinat spre acesta, unul din aspectele semnalate fiind acela că actualul prim-vicepreşedinte este apropiat de oameni.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -