spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicCheltuieli reduse în CE Oltenia

    Cheltuieli reduse în CE Oltenia

    Minerii de la UMC Jilţ vor fi cel mai mult afectaţi de lipsa fronturilor de lucru, dar şi de perioadele de şomaj tehnic. Şeful CE Oltenia speră să se poată aplica cât mai repede LG. 255, de expropiere pentru cauză de utilitate publică, încât blocajele de fronturi de lucru să nu mai îngreuneze activitatea minieră. Pentru o mai bună funcţionare, administraţia a luat măsuri de reducere a costurilor la Cet Brăila.

    Pentru Acces Tv, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a declarat că se încearcă soluţionarea problemelor ce privesc expropierile. În următoarea perioadă, conducerea companiei se va apleca în special asupra zonelor ce se confruntă cu probleme de blocări fronturi de lucru, cum ar fi zona Jilţ. „Va trebui să ne calibrăm pe zonele în care sunt probleme mari şi probabil că cei din Jilţ vor fi afectaţi mai mult decât restul colegilor. S-ar putea ca unele cariere să stea o lună şi jumătate, altele deloc, însă intenţia este să rotim carierele”, a explicat Ciurel.

    Salarii tăiate, la Cet Brăila

    La ora actuală în atenţia companiei continuă să fie şi proiectul prin care UMC Berbeşti va intra în subordinea CET Govora, proiect care se pare că va deveni viabil începând cu începutul lunii mai. Dacă pentru acest proiect se aşteaptă actul normativ, în ceea ce priveşte trecerea UMC Husnicioara în subordinea RAAN situaţia se complică. „Situaţia este complicată la Husnicioara, iar această divizare urmată de fuziune ar trebui să fie ca rezultat al procesului de reorganizare prin care trece RAAN. Nu ştiu dacă va fi posibil acest lucru în 2014”, a mai explicat managerul Ciurel. În opinia lui Ciurel, activitatea desfăşurată de CET Brăila se va dovedi a fi rentabilă însă pe termen lung. La ora actuală, administraţia CE Oltenia încearcă să minimizeze costurile de la această unitate economică. „Activitatea acolo este rentabilă pe termen lung, însă acum este clar că sunt nişte costuri pe care le minimizăm, în sensul că cei de acolo sunt în marea majoritate a timpului în concediu fără plată sau în şomaj tehnic”, a mai explicat directorul companiei. Tot ca o măsură de reducere a cheltuielilor luată de administraţia de la Gorj este şi aceea ce priveşte reducerea cheltuielilor şi a posturilor de directori. „Pe termen lung cred în această soluţie pentru că în momentul când gazul va fi la preţ egal pentru toţi, va fi rentabilă”, a mai spus Ciurel, pentru Acces Tv.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: