23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicCiobotărică începe „curăţenia” în CEO

Ciobotărică începe „curăţenia” în CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia anunță reducerea cu 21% a posturilor de șefi din companie. Constantin Rusta, ruda unui important lider PSD, ar fi fost demis, urmând Dorin Ioana, şef în CEO. De asemenea, administraţia a stabilit plățile compensatorii pentru angajații care vor să plece din companie.

ciobotarica

Conducerea Complexului Energetic Oltenia anunță deja că va lua primele măsuri pentru eficientizarea activității din cadrul companiei. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, „Directoratul CE Oltenia a hotărât implementarea unei noi structuri organizatorice cu o mai mare flexibilitate în ceea ce privește reducerile de personal. În acest scop, numărul posturilor de conducere a fost diminuat cu un procent de 21%, ceea ce înseamnă reducerea a 8 posturi de „director”, 4 posturi de „contabil şef”, 9 posturi de „şef unitate minieră”, 8 posturi de „şef departament”, 21 posturi de „şef serviciu” şi 56 posturi de „şef birou”. Structura organizatorică a societăţii a fost redimensionată astfel încât deciziile să parcurgă un flux informaţional cât mai scurt de la emitent la executant”, anunţă CE Oltenia, într-un comunicat de presă. Potrivit unor surse, Constantin Rusta, ruda unui important lider PSD, nu mai este şeful IT de la Complexul Energetic Oltenia, el fiind înlocuit cu Emil Mihai. Se spune că şi Dorin Ioana, şeful Corpului de control al managerului CEO va fi pus pe liber începând cu luna martie. Laurenţiu Ciobotărică a început „curăţenia” în companie, dar se zvoneşte că acesta ar completa locurile vacante cu oameni din jurul sindicatelor care nu au protestat împotriva mutării sediului CEO la Bucureşti.

Bani pentru concediaţi

Complexul Energetic Oltenia a stabilit plățile compensatorii pe care le vor primi angajații care vor alege să plece la cerere din companie. Astfel, Directoratul CEO anunță că salariații care înregistrează o vechime mai mică de trei ani vor primi 2 salarii medii brute pe unitate, în timp ce angajații a căror vechime se situează între 3 și 10 ani vor beneficia de 4 salarii medii brute pe unitate. Șase salarii medii brute pe unitate vor primi cei care au o vechime în societate de peste 10 ani, cu mențiunea că se consideră vechime în societate, vechimea realizată de salariaţi atât în cadrul CE Oltenia, cât şi în cadrul fostelor societăţi care au fuzionat în anul 2012. De asemenea, conducerea companiei anunță că salariații care aleg să plece acasă pot depune cererile la Direcţia Resurse Umane până cel târziu la data de 30 martie 2016.

Curtea Constituțională, sesizată în procesul lui Ciobotărică

0
Soarta foștilor și actualilor directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), care sunt judecați pentru...

Procesul fostului manager de la CEO a ajuns la final. Ce sentință a fost dată de Tribunalul Gorj

0
Procesul în care Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Daniel Antonie, şeful...
Aurel Medintu

În ce și-a investit Aurel Medințu banii câștigați de la CEO

0
Aurel Medințu, fostul director al Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), și-a investit...

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!