spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicCiurel: "Cei care întrerup munca, s-ar putea să rămână cu ea întreruptă!"

    Ciurel: „Cei care întrerup munca, s-ar putea să rămână cu ea întreruptă!”

    Conducerea CE Oltenia se arată destul de îngrijorată de situaţia critică prin care trece sistemul energetic românesc, managerul Laurenţiu Ciurel având veşti cât se poate de proaste. „S-ar putea să vedem toate termocentralele şi hidrocentralele din ţară oprite”, a declarat ieri, Ciurel, la un post local de radio, acesta dând într-o oarecare măsură dreptate salariaţilor ce sunt nemulţumiţi de tăierile de drepturi.

    După veştile proaste date în mass media, ieri, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a ieşit public şi a declarat că înţelege nemulţumirile salariaţilor. „Sunt convins că există multe nemulţumiri şi că din acest punct de vedere protestele sunt îndreptăţite. Nimeni nu poate privi cu zâmbetul pe buze o tăiere de venituri de 400lei /an şi înţeleg nemulţumirile oamenilor. Din păcate, toţi care protestează se limitează în a protesta, dar nu spune nimeni că va găsi soluţii şi ce s-ar putea face”, a explicat Ciurel. În declaraţiile date, Ciurel a vorbit şi de riscurile declanşării unor greve generale, motiv pentru care le atrage atenţia angajaţilor că pot rămâne în grevă. „Eu nu ameninţ, eu spun realitatea! Se poate declanşa o grevă generală! Dacă angajaţii nu pot înţelege că pot rămâne în grevă permanentă, pentru că o săptămână de nefuncţionare ar crea o gaură în bugetul CEO şi nu şi-ar reveni prea curând”, a mai declarat managerul companiei. În plus, prin ceea ce a declarat, Ciurel a mai transmis angajaţilor că: „s-ar putea ca cei ce întrerup lucrul să rămână cu el întrerupt”.

    Vremuri grele pentru CEO

    Conducerea CE Oltenia susţine că perioada ce va veni va fi una foarte grea, în opinia acestuia, existând riscul ca, din luna aprilie, hidrocentralele şi termocentralele să fie închise. „Se preconizează perioade lungi de timp, în care, nevoia de energie a României va fi acoperită de energia nucleară şi cea regenerabilă, iar în afara sistemului ar putea rămâne gazele, apa şi cărbunele. Ne vor aştepta vremuri extrem de grele”, a mai declarat şeful CEO. Acesta a reamintit şi faptul că preţul certificatului de dioxid de carbon a ajuns la 8 euro, dar şi că la vârf se intră cu 10, 20 sau 40 de lei/megawatt/oră.

    Te-ar mai putea interesa

    3 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: