14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Economic Ciurel: Există corupţie în sistemul de stat!

Ciurel: Există corupţie în sistemul de stat!

„Este adevărat că în sistemul de stat există corupţie! Este adevărat că în managementul de stat există incompetenţă în cantităţi foarte mari, există o lipsă de performanţă faţă de sistemele private!”. Declaraţia îi aparţine managerului privat de la Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel şi a fost făcută în exclusivitate la Acces Tv, în cadrul emisiunii „Punctul pe I”.

Situaţia actuală prin care trece compania pe care o conduce în calitate de manager privat l-a determinat pe Laurenţiu Ciurel să mai tragă un semnal de alarmă asupra corupţiei existente în companiile de stat. Un prim semnal de alarmă constă în faptul că în România companiile private, care concurează pe piaţa de energie sunt conduse de foşti directori de la companiile de stat, care aşa cum susţine Ciurel „ştiu tot despre sistemul de reglementare şi de producţie”. Numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de manager profesionist la CE Oltenia nu a fost privită cu ochi buni de persoanele cu influenţă în sistemul energetic. Nu trebuie omis faptul că aşa cum susţin anumite surse, Fondul Proprietatea nu scapă nici o ocazie şi este permanent cu ochii pe managementul implementat de Laurenţiu Ciurel, însă, nu în sensul bun al situaţiei. „S-a comentat atât de mult că este o numire politică. Când o companie privată îşi alege un manager din sistemul de stat, nu e nimic şi aici e marele paradox. Pentru privaţii ce vin să activeze pe piaţa energetică din România, directorii sunt foarte buni. Când pui un manager privat din ţară la o companie de stat, atunci este corupţie”, a explicat Ciurel.

Incompetenţă la stat?

Mai mult decât atât, managerul privat Laurenţiu Ciurel, nemulţumit şi revoltat de incorectitudinea de pe piaţa de energie din România a declarat în exclusivitate, în ciuda riscurilor la care s-a supus, că în sistemul de stat există corupţie. „Este adevărat că în sistemul de stat există corupţie! Este adevărat că în managementul de stat există incompetenţă în cantităţi foarte mari şi există o lipsă de performanţă faţă de sistemele private. La noi, marea corupţie, adevărata corupţie în sistemul energetic este adusă de sistemul privat”, a declarat managerul Ciurel. Revolta cea mare pleacă şi de la faptul că aşa cum a precizat Ciurel, în România cu legea în mână se expatriază bani. „Până în 2017 cu legea în mână producătorii ce fac profituri imense amortizează investiţia în câteva zeci de luni în detrimentul companiilor de stat, ceea ce este de neconceput”, a mai explicat Ciurel. De altfel, o schimbare a legislaţiei ar putea duce la o lipsă de predictibilitate a legislaţiei în faţa UE şi a investitorilor.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente