6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăEconomicCiurel își maschează incompetența, susține un parlamentar de Gorj

Ciurel își maschează incompetența, susține un parlamentar de Gorj

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a reprogramat întâlnirea cu parlamentarii olteni pentru această săptămână, deşi producătorul de energie pe cărbune anunţase iniţial o astfel de întrevedere joia trecută. De această dată, şefii CEO au decis organizarea acesteia pentru ziua de vineri, ora 13:30, la sediul Diviziei Miniere din Târgu-Jiu, invitaţi fiind deputaţi şi senatori din judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea. Deputaţii Niculina Mocioi de la PNL şi Vasile Popeangă de la PSD au anunţat că vor participa la discuţiile privind soarta companiei.

ciurel-ce-oltenia

niculina-mocioiÎntâlnirea dintre parlamentari şi conducerea CEO a fost reprogramată pentru vineri. Conducerea companiei intenţionează să-i convingă pe parlamentari să facă lobby pe lângă europarlamentarii români, pentru ca CEO să fie bine văzută la nivel european. Organizarea acestei întâlniri este considerată tardivă de către deputatul PNL, Niculina Mocioi, pentru că soarta producătorilor de energie pe bază de cărbune va fi decisă la sfârșitul anului, la o întrevedere ce s-ar desfășura la Paris. Niculina Mocioi mai spune că soarta CEO depinde de normele şi deciziile europene, mai puţin de cele luate de Parlamentul Român. „Chiar dacă aici vorbim de inițiative ale Parlamentului European, care sigur nu au nicio legătură cu Parlamentul României, totuși, pentru că sunt om care trăiește în Gorj și mă interesează soarta Complexului Energetic Oltenia, o să particip la această întâlnire pentru a vedea ce ni se cere nouă parlamentarilor să facem. Sigur, este tardivă întâlnirea, vorbim despre directive și norme ale Comisiei Europene stabilite pentru sistemul energetic, știm că este vorba despre reducerea acelor emisii carbon. Sunt niște lucruri pe care țara noastră déjà și le-a asumat, dai aici vorbim și de îndeplinirea condițiilor de mediu. Trebuie să vedem exact ce trebuie să facă și Complexul Energetic pentru îndeplinirea acestora. Sigur, este nevoie și de implicarea Guvernului”, a mai spus parlamentarul PNL.

popeangaŞi deputatul PSD, Vasile Popeangă, va participa la întâlnirea de vineri a Complexului Oltenia cu parlamentarii din judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Vâlcea. Popeangă a precizat că CEO se află într-o situaţie critică, soarta acesteia depinzând nu numai de responsabilii europeni, ci şi de Ministerul Energiei care încă nu a prezentat care este poziţia Complexului Energetic Oltenia în strategia energetică naţională. „Dacă va fi organizată din nou întâlnirea sigur că voi participa. Tema este extrem de importantă. În condițiile în care se majorează prețurile la certificatele verzi, Complexul intră în insolvență, chiar în faliment. Noi acum trebuie să forțăm ministrul Energiei, și probabil, săptămâna viitoare o să-l chemăm, să spună care este situația CEO, poziția în strategia energetic. Să vedem! În funcție de strategia energetică și europarlamentarii vor trebui și ei să își exercite influența vizavi de modificările care se anunță conform directive europene”, este de părere social-democratul Vasile Popeangă.

Își ascunde incompetența

Din punct de vedere politic, şi Niculina Mocioi şi Vasile Popeangă au criticat modul în care Laurenţiu Ciurel a condus Complexul Energetic Oltenia. Popeangă spunea că Ciurel a implicat grav politicul în actul managerial, iar Niculina Mocioi susţinea că directorul general al companiei încearcă, pe cât se poate de mult, să-şi acopere incompetenţa cu fel şi fel de motive, multe dintre acestea nefiind întemeiate. „Din punct de vedere politic, întâlnirea lui Ciurel este organizată pentru a-și acoperi incompetența managerială din acești ani. Să vedem cum va expune problema la întâlnire”, a mai precizat Niculina Mocioi de la PNL.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -