5.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Economic Ciurel promite că nu-i lasă pe drumuri

Ciurel promite că nu-i lasă pe drumuri

Ministerul de Finanţe a respins cererea Complexului Oltenia de a aproba reangajarea disponibilizaţilor de la firmele sindicatelor la Minprest Rovinari. Cu toate acestea, managerul companiei promite că va găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei expropriaţilor.

Ministerul de Finanţe a anunţat conducerea Complexului Energetic Oltenia că nu va aproba angajarea disponibilizaţilor de la firmele sindicale la Minprest Rovinari. Este vorba despre aproape 300 de muncitori de la Olservmin şi Sind Jilţ, firme patronate de sindicate, dar care au intrat în insolvenţă sau faliment. În ciuda răspunsului dat de Ministerul de Finanţe, Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că va încerca să găsească o soluţie legală care să-i permită reangajarea salariaţilor concediaţi de sindicate având în vedere că aceştia sunt expropriaţi iar compania trebuie să le asigure în continuare un loc de muncă. Laurenţiu Ciurel a menţionat că după 15 septembrie va efectua o reorganizare a societăţilor la care compania energetică este acţionară astfel încât concediaţii să fie reangajaţi. „După ce trec cele 45 de zile în care nu am avut dreptul conform legii să fac o nouă reorganizare, începând cu 15 septembrie, în jur de 300 dintre foştii angajaţi, care au dat terenuri sau au situaţii foarte grele, există deja lista făcută, vor fi reangajaţi la una din aceste firme, Olservmin sau Sind Jilţ. Găsim soluţii. Nu se poate la Minprest, am încercat, dar nu a aprobat Ministerul de Finanţe”, a precizat Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Au protestat în zadar

La începutul lunii, zeci de salariaţi ai societăţii sindicale Olservmin au protestat împotriva sindicatelor şi a administraţiei Complexului Energetic Oltenia pentru că nu au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte păstrarea locurilor de muncă. Mai rău, oamenii nu numai că au fost concediaţi, ei nici măcar nu şi-au primit salariile şi aşa mici de câteva luni, iar din cauza situaţiei precare de la firmă nu vor putea beneficia nici de şomaj. Salariaţii Olservmin au acuzat atunci conducerea societăţii sindicale că în loc să le achite dările la stat a achiziţionat maşini de lux şi a plecat în excursii în străinătate. Tot atunci, conducerea Complexului Oltenia le-a promis celor care au statutul de expropriaţi că îi va angaja la unităţile la care compania este acţionar majoritar.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente