spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicCiurel vrea o parte din profitul CE Oltenia, reinvestit

    Ciurel vrea o parte din profitul CE Oltenia, reinvestit

    Directorul general al Sucursalei Energetice Rovinari, Laurenţiu Ciurel, consideră că o parte din profitul cu care CE Oltenia închide anul ar trebui reinvestit în companie. Acesta nu a putut oferi mai multe detalii, dar a precizat că profitul menţionat în comunicatul afişat pe site-ul companiei este unul bun, acesta fiind, la începutul lunii septembrie, de 100 milioane lei.

    Problema care se pune în momentul de faţă este aceea legată de valoarea certă a profitului cu care CE Oltenia va închide anul, în condiţiile în care lunile octombrie şi noiembrie sunt cele în care se emit facturile la lucrările de revizii –reparaţii, necesare pregătirii pentru iarnă. “Cât va fi profitul este greu de spus, pentru că vor începe să vină facturile la lucrările de reparaţii şi s-ar putea ca acest profit să fie diminuat, să crească cheltuielile şi să scadă profitul. Să nu uităm că la grupul IV, de la Rovinari, abia au început lucrările, facturile urmând să vină din noiembrie. Vom termina anul pe plus, cât de mare va fi profitul depinde de cel de sus “, a declarat directorul general al Sucursalei Energetice Rovinari, Laurenţiu Ciurel. Întrebat ce se va întâmpla la sfârşitul anului cu profitul cu care CE Oltenia va închide anul, directorul SE Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a precizat, printr –un exemplu, că nu este normal ceea ce s-a întâmplat, anul trecut, cu societăţile de stat din Gorj care au fost obligate să dea la bugetul statului 95% din profit. “Este normal ca patronatul să încerce să reinvestească profitul făcut de companie, în interesul său, măcar o parte ….Dar să-l ia pe tot, 95% …. “, a mai spus Ciurel. La începutul lunii septembrie, la o cifră de afaceri de 938 milioane lei, CE Oltenia înregistra un profit de 100 milioane lei.

    Perioadă mai grea

    Perioada în care ne aflăm nu este una foarte bună pentru CE Oltenia, în condiţiile în care, compania se situează între cele două vârfuri, cel de vară şi cel de iarnă. “ Până acum, la vârful de vară s-a adăugat şi seceta şi a fost foarte bine. Dar trebuie să vedem acum, pentru că ne situăm între cele două vârfuri, perioada septembrie- octombrie, când nici nu dăm drumul la căldură, nici nu folosim aerele condiţionate, este bine aşa … motiv pentru care avem o oarecare scădere“, a declarat Laurenţiu Ciurel, la Acces Tv. Ieri, în jurul orelor 14.00, în sistemul energetic naţional, energia produsă pe bază de cărbune reprezenta 46,7%, cea în regim hidro 19,1%, iar cea nucleară a fost în proporţie de 21,1%.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: