23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicConcediu fără plată sau plantări

Concediu fără plată sau plantări

Conducerea Minprest intenţionează să poarte discuţii cu salariaţii pentru a se evita intrarea în concediu fără plată în această lună, angajaţii să treacă la plantări de puieţi. Aşa cum se ştie, programul Complexului Energetic Oltenia influenţează în mod direct şi activitatea prestatorilor de servicii.

Conform contractului colectiv de muncă, orice modificare de program în activitatea Complexului Energetic Oltenia afectează şi gama de servicii asigurată de prestatori. Cum la Minprest singura soluţie pentru salariaţi ar consta în intrarea în concediu fără plată, conducerea unităţii a găsit o soluţie pentru categoria de angajati vizată. Directorul general adjunct, Alin Văcaru, a precizat că o parte din salariaţi ar putea evita intrarea în concediu fără plată, din decembrie trecând la plantări de puieţi, dacă vremea va permite. „Este o problemă delicată. În contractul colectiv de muncă se prevede că atunci când CE Oltenia este în şomaj tehnic, angajaţii noştrii vor fi în concediu fără plată. Dacă vremea va permite, le vom oferi o alternativă salariaţilor, de a trece la plantări de puieţi. Este nevoie de mulţi salariaţi pentru că sunt 30 hectare de plantat la Rovinari şi 35 hectare la Lupoaia”, a declarat directorul adjunct, Alin Văcaru. În caz contrar, dacă nu va fi acceptată alternativa propusă de conducerea Minprest, salariaţii vor intra în concediu fară plată.

Un sindicalist nu e de acord cu plecarea din CEO a noilor angajați

1
Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu este de acord cu plecarea din...

Opinie: Ministrul Energiei ne-a spus să scoatem cuvântul „cărbune” din vocabular

0
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu va fi de acord vreodată să fie modificat Planul de...

REVISAL-ul va fi accesibil online pentru salariați/foști salariați

0
Registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) va fi accesibil online pentru salariați/foști salariați, în privința datelor care îi privesc, potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!