Condescu, împuternicit să continue negocierile cu CEO

0
3

Peste 160 de lideri de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au acordat un nou mandat Biroului Executiv, condus de Marin Condescu, pentru a negocia cu administrația CE Oltenia. Vicepreședintele FNME Gheorghe Etăgan a declarat că în cadrul discuţiilor au fost dezbătute principalele probleme prin care trece CE Oltenia, dar și programul de negociere pentru următoarea perioadă.

La începutul săptămânii la Târgu-Jiu va sosi secretarul de stat Popa din Ministerul Energiei pentru a puncta nemulţumirile sindicale, dar si pentru a întocmi un program cu privire la redresarea activităţii CE Oltenia. Sâmbătă, însă, peste 160 de lideri de sindicat au strâns rândurile și s-au întâlnit la Motru în cadrul Consiliului Extraordinar al FNME. Vicepreședintele FNME Gheorghe Etăgan a declarat pentru Impact în Gorj, că participanți la dezbateri au fost liderii de sindicat din CE Oltenia, cei din Valea Jiului, din industria de neferoase, de uraniu, dar și din cadrul Termocentralei de la Cernavodă. După dezbaterea tuturor problemelor existente la nivelul companiilor de stat liderii de sindicat reprezentativi au acordat lui Condescu un nou mandat în acțiunile de negociere cu administrația CE Oltenia. „Am discutat situația din toate companiile din această zonă și s-a dat mandat Biroului Executiv condus de Marin Condescu să dialogheze în continuare cu CE Oltenia, pentru a găsi cele mai bune soluții încât compania să reziste pe piață și să menținem locurile de muncă ale celor aproximativ 19. 000 de salariați”, a declarat vicepreședintele Etăgan.

Noi negocieri

Etăgan a mai precizat că astăzi liderii de sindicat din cadrul FNME se vor întâlni cu o delegație din partea CE Oltenia, ședință în cadrul căreia se vor dezbate problemele actuale din companie. „Vor discuta problemele existente și care privesc prevederile din contractul colectiv de muncă, alocarea cotei de cărbune, adiționalele, alimentul de protecție, cotizația membrilor de sindicat pentru că este prevăzut în contractul individual că ea se virează”, a mai spus Gheorghe Etăgan. Acesta a mai precizat că în situația în care nu se va ajunge la un punct comun în negociere, atunci se va aștepta venirea secretarului de stat Popa din Ministerul Energiei. „Dacă nici în prezenta acestuia nu ne vom înțelege atunci ne vom adresa Ministrului Niță și premierului Victor Ponta”, a mai completat vicepreședintele FNME.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here