6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăEconomicCondescu şi Chiţoiu, faţă în faţă pentru CE Oltenia

Condescu şi Chiţoiu, faţă în faţă pentru CE Oltenia

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) în frunte cu Marin Condescu se vor întâlni astăzi cu Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Preşedintele de sindicat, Marin Golea, a declarat că subiectul principal al discuţiei va viza dezbaterea intenţiilor avute de actualul Guvern cu privire la privatizarea CE Oltenia.

Vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, a declarat că discuţiile vor viza găsirea de soluţii la problemele din minerit şi energie. Viitorul CE Oltenia reprezintă o altă prioritate avută în atenţie de conducerea FNME. Odată cu înfiinţarea CE Oltenia, liderii de sindicat au aprobat susţinerea unui program ce vizează protejarea drepturilor la cei peste 19.000 de mineri şi energeticieni. Acestea constau în susţinerea creşterii salariilor în funcţie de indicele anual de inflaţie, echivalarea tuturor drepturilor salariale pentru toţi angajaţii din CE Oltenia, conform principiului că nimeni nu trebuie să piardă un drept câştigat, acordarea de facilităţi identice salariaţilor din CE Oltenia, printre care tichete de masă şi o masă caldă la intrarea în schimb tuturor angajaţilor, internalizarea în cadrul CE Oltenia a salariaţilor externalizaţi, care nu au beneficiat de plăţi compensatorii şi a celor care lucrează la SC Minprest SA.

Golea: „Vom vedea intenţiile Guvernului”

La rândul lui, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari Pinoasa, Marin Golea, a declarat că neaprobarea bugetului va fi o alta problemă abordată la întâlnirea de mâine cu Ministrul Economiei. „Ne interesează bugetul pentru că am avut unul propus la nivel de CE Rovinari, trebuie aflat cum se va repartiza pe subunităţi. Pe primele luni ale anului am realizat nişte economii, avem de efectuat reparaţii, trebuie să asigurăm condiţii sociale, echipamente de lucru la mineri”, a precizat Marin Golea. De asemenea, privatizarea CE Oltenia va fi şi acesta un subiect ce va fi abordat. „Vrem să vedem care sunt intenţiile Guvernului pentru că dacă este vorba de privatizare acest lucru este exclus. Poate fi vorba şi de un investitor strategic …”, a mai spus Golea. Din delegaţia ce va participa, astăzi la discuţiile cu Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, vor face parte 12 lideri de sindicat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -