6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăEconomicCondescu, sigur pe privatizarea minoritară a CE Oltenia

Condescu, sigur pe privatizarea minoritară a CE Oltenia

Membrii sindicatelor de la Carierele Tismana I, II, de la Benzi Magistrale, Gârla şi Atelierul Mecanic se arată îngrijoraţi faţă de intenţia de înfiinţare a CE Oltenia, acţiune urmată de privatizarea acestuia până la sfârşitul anului. Cei doi lideri de sindicat Gabriel Bălăceanu şi Gabriel Căldăruşe consideră că se poate ajunge la nesiguranţa asupra locurilor de muncă, diminuarea veniturilor şi chiar la sistarea activităţii.

Liderii de sindicat semnatari ai comunicatului au precizat că „în situaţia în care singura motivaţie a constituirii CE Oltenia este privatizarea, atunci anunţăm că ne opunem constituirii acestui complex, deoarece în actuala formă de organizare nu au existat probleme”. Mai mult decât atât, aceştia cer o explicaţie asupra actului de fuziune aprobat de CA-uri şi înaintat Registrului Comerţului, unde ca date de referinţă sunt luate rezultatele financiare aferente anului 2010, an care este catalogat ca fiind cel mai slab din istoria companiilor care fuzionează. Acesta este principalul motiv pentru care liderii de sindicat cer o dezbatere a acestei probleme în structurile sindicale din care fac parte.

Condescu: „Trebuie să fim permanent în alertă”

Contactat telefonic, liderul FNME, Marin Condescu, a declarat pentru „Impact în Gorj”, că nemulţumirea liderilor de sindicat trebuie dezbătută. „Este o problemă pur tehnică şi va trebui să dezbatem. Dacă 2010 a fost foarte slab, 2011 foarte bun, înseamnă că se va face o medie. Este o problemă la care partea tehnică va trebui să răspundă, să vedem ce şi cum prevede legea”, a mai declarat Marin Condescu. De altfel, acesta dă asigurări cu privire la faptul că CE Oltenia nu se privatizează. „CE Oltenia va avea un capital de peste un miliard de euro, faţă de 60 milioane care e capitalul social al oricărei componente. Vă închipuiţi cât de uşor de privatizat este actuala structură? Privatizarea CE Oltenia va fi pe pachet minoritar, pe bursa românească iar banii vin la unitate şi nu se duc la bugetul de stat cum e la privatizare”, a mai spus preşedintele FNME, Marin Condescu. De altfel, liderul minerilor din Oltenia consideră că este foarte bine că există îngrijorare, pentru că acest lucru permite aflarea unor răspunsuri politice. „Tot de noi depinde să asigurăm această stabilitate. Dezbateri au avut loc la Simpozionul „S.O.S. Oltenia”, şi consider că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, trebuie să fim permanent în alertă”, a mai declarat Marin Condescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -